Rainbowriverstone

 

Aromatherapie

 

Aromatherapie gebruikt etherische oliŽn om het lichaam te reactiveren, te herstellen en te genezen. Geuren worden gezonden naar het emotionele centrum van onze hersenen: het ďLimbische systeemĒ. Dit staat regelrecht in verbinding met het deel waar de hartslag, bloeddruk, ademhaling, voortplantingsgedrag, geheugen en reactie op spanning geregeld wordt.  

 

De geur van een etherische olie heeft dus een direct effect op ons functioneren. Je kunt de olie via het reukorgaan opnemen als het wordt gebruikt in een verdamper. Ook is het mogelijk om via de huid een olie op te nemen in de bloedbaan door middel van massage. Vaak versterkt dit het positieve resultaat. Oliemassage stimuleert doorstroming van bloed en weefselvocht, verhoogt of verzacht zenuwprikkels, vermindert spanning en de vitale energie neemt daardoor toe.

 

Hier enkele voorbeelden van oliŽn en hun werking:

 

Bergamot; werkt ontspannend, geeft kracht en stabiliteit, laat zonnige kant van het leven zien. 

Tea tree; ontstekingsremmend en tegen allergie, stimuleert het immuunsysteem, goed tegen verkoudheid en bronchitis.

Lavendel; kalmerend bij spanningen, slapeloosheid, tegen constipatie en kramp, werkt pijnstillend, goed te gebruiken bij huiduitslag en wondjes, geruststellend, verzachtend bij emotionele overgevoeligheid.

Roos; goed tegen een droge, gevoelige, ontstoken huid, versterkt de hartenergie en een gevoel van liefde voor partner en kind, tegen angst en emotionele onzekerheid.
 

 

LET OP! : sommige oliŽn hebben een contra-indicatie in geval van zwangerschap

 

Etherische oliŽn kunnen niet onverdund op de huid worden aangebracht, er is altijd een draagolie nodig. Geschikt daarvoor is bijvoorbeeld; amandelolie, bernagieolie, jojoba of perzikpitolie. De verhouding voor babyís en kinderen onder de drie jaar is:1 druppel op 10 tot 15 ml. basisolie.

Voor volwassenen is het: 5 tot 10 druppels op 10 ml. basisolie.