Rainbowriverstone

 

Bloesemremedies

 

Het versterken van een positieve levenshouding heeft een transformerend effect op een negatieve geestestoestand.  Bloemenremedies ondersteunen, versterken en versnellen dit proces. Het is een natuurlijke methode om evenwicht en harmonie tot stand te brengen door te werken aan de persoonlijkheid. Wanneer innerlijke rust en harmonie tot stand zijn gebracht, kan het energiepeil zich weer herstellen. Natuurlijk is deze therapie geen vervanging van eventueel medisch ingrijpen. Het werkt in eerste instantie ondersteunend, maar kan wel degelijk verbazingwekkende (ook fysieke) veranderingen opwekken.  

 

Receptuur is niet echt handig, want iedereen zit anders in elkaar en reageert verschillend op vergelijkbare omstandigheden. Een persoonlijk advies van een ervaren therapeut is altijd te prefereren, ook al kunnen de druppels verder geen kwaad en is er geen contra-indicatie. Toepassing van de druppels: over het algemeen 2 tot 3 druppels in een glaasje water bij directe inname. Of een verdunning;3x4 druppels per dag. Maar beter is het om dit exact te laten uittesten.

 

Naast de Bachremedies zijn er later door verschillende mensen ook nog andere remedies op basis van bloemen ontwikkeld: Bloesemremedies Nederland, Californische Bloesemtherapie, Australian Bush Flower Essences, Flower Essences of Fox Mountain, Desert Alchemy, Mother's Remedies (India) om er maar enkele te noemen. Ik maak in mijn praktijk van al deze verschillende remedies gebruik.

"Bloesemremedies helpen die ondersteunende kwaliteiten in je naar boven te brengen, die er altijd al waren, maar waar je alleen geen toegang meer toe had."