Rainbowriverstone

 

Celzouten

 

Dr.Schüssler’s celzoutentherapie is een methode die ervan uitgaat dat; ‘het in een juiste verhouding en op de juiste plaats aanwezig zijn van de 12 celzouten in het organisme, bepalend is voor de algemene conditie en het verwerkend en herstellend vermogen van het individu’.

 

Dr.W.Schüssler ontdekte rond 1860 tijdens zijn werk als biochemicus, dat als hij het gecremeerde lichaam van iemand die pas was gestorven analyseerde, de as nog maar uit 12 ingrediënten bestond: de 12 celzouten.

Door naar de verhoudingen van deze celzouten te kijken is af te lezen of iemand op biochemisch niveau wel of niet in evenwicht is.

Tekorten –door overbelasting- in de eigen biochemie leidt tot functiestoornissen  in o.a. het afweersysteem van het lichaam en heeft effect op het functioneren van elke cel.

 

Met een aanvulling van de celzouten kunnen de cellen zich weer herstellen. Daarbij is het eveneens van belang om naast verstorende omgevingsfactoren, ook naar de voeding te kijken om in het vervolg de kans op nieuwe tekorten te verkleinen.

Het uittesten van de juiste celzouten en hun hoeveelheid gaat in mijn praktijk met behulp van de biotensor.

 

Kijk voor meer informatie op www.bloesem-remedies.com