Rainbowriverstone

 

Chakra en Aurahealing  

 

Chakra’s zijn energiecentra die zich langs de wervelkolom bevinden. Ze worden gevormd op plaatsen waar zijtakken van zenuwbanen bij elkaar komen. Ook hebben ze op fysiek niveau een verbinding met de verschillende endocriene klieren. Elk chakra vertegenwoordigt een bepaalde staat van bewustzijn die in gevoelens zijn uit te drukken. Behandeling van deze chakra’s kan gebeuren op het lichaam (rug of voorkant) op de voet en hand en in de aura. Je aura is je “energie jasje”, je uitstraling. Het lichaam heeft zoveel levensenergie in zich dat het naar buiten toe doorstraalt.  

 

Met het evenwicht herstellen van het energielichaam –aura- kan de aanleiding en soms ook de oorzaak van een ziekte worden weggenomen. Anders gezegd; je emoties, je gedachten en levenshouding hebben een directe consequentie voor je fysieke functioneren. Natuurlijk gebeurt veel hiervan op een onderbewust niveau. Door openheid en het serieus nemen van je intuïtie kun je meer in contact komen met deze processen. Ziekte kan dan veel vaker voorkomen worden omdat je spanningen bewuster leert loslaten.

 

Even kort –in steekwoorden- de zeven chakra’s op een rijtje:  

1)  Basischakra: overleven, vlucht/ vechtreactie, gezondheid, thuis, gezin, levenskracht, aarden, verbinding met baarmoeder, je veilig voelen, vertrouwen.

2)  Heiligbeenchakra: Geslachtsorganen, (bij)nieren, vitale/ seksuele energie, emotie, lichaamsbalans/ coördinatie, verlangen, schuldgevoel, stromen.

3)  Plexus Solarischakra: spijsverteringsorganen, zekerheid, warmte, eigenwaarde, wilskracht, schaamte, macht, autoriteit.

4)  Hartchakra; bloedcirculatie, vegetatieve zenuwstelsel, thymus, liefde, relaties, toewijding, verdriet, intimiteit, evenwicht.

5)  Keelchakra: nek, oog, oor, luchtwegen, creativiteit, communicatie van denken en gevoel, eigen ruimte, leugen en waarheid.

6)  Voorhoofdchakra: hypofyse, coördinatie, visualisatie, intuïtie, dromen, beelden.  

7)  Kruinchakra: epifyse, bewustzijn, overtuigingen, intelligentie, openstaan voor de kosmos.