Rainbowriverstone

 

Kinesiologie  

Toegepaste Kinesiologie, of ook wel Touch for Health genoemd, is gebaseerd op een combinatie van westerse chiropraxie en de oosterse meridiaanleer. Het is een methode waarmee de reactie van de spieren op een lichte drukuitoefening getest wordt. Met als doel om stoornissen in de lichaamsfuncties of energetische blokkeringen in het lichaam op te sporen en te behandelen. Deze methode verschaft toegang tot de regelcentra van het lichaam en geeft inzicht in de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen. Stoornissen worden voorzichtig gecorrigeerd door massage van bepaalde neurolymfatische, meridiaan en chakrapunten. Ook kunnen aanpassing van voeding- en leefgewoonten bijdragen aan het herstellen van de energiebalans.  

Spiertest | kinesiologie

kinesiologie | spiertest

Door het testen van bepaalde spieren kan worden nagegaan welke behandeling nodig is om  weer in evenwicht te komen. Bijvoorbeeld het uittesten van de soort en hoeveelheid etherische olie of bloesemremedie kan op maat worden gedaan. Ook is met deze methode goed te traceren hoe het beste dieet kan worden samengesteld voor iemand met voedselallergie of overgevoeligheid. Uiteenlopende klachten op lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch vlak kunnen heel goed behandeld worden met Touch for Health. 
 De wisselwerking tussen patiŽnt en therapeut is van wezenlijk belang. Hoe meer openheid er is, des te meer diepgang kan de behandeling hebben. Het basisprincipe van Touch for Health is het uitgangspunt dat er impulsen zijn die jouw systeem versterken of verzwakken. Via een sterke of zwakke spiertest valt na te gaan welke impulsen dat zijn en kan worden nagegaan hoe de daardoor ontstane verstoring weer verholpen kan worden.     

biotensor
biotensor

In mijn praktijk maak ik vaak gebruik van de biotensor, deze werkt met hetzelfde principe als kinesiologie. Met name bij het werken met kinderen en babies is dit gemakkelijker. Het mooie is dat via testen, het lichaam kan aangeven of de behandeling voldoende is. Er ontstaat zo een aanpak die geheel is toegespitst op jouw behoefte van dit moment.