Rainbowriverstone

Klankschalen

Klankschalen zijn schalen die gemaakt werden in het gebied in en rondom de Himalaya. Ze bestaan uit verschillende metalen en hebben elk hun eigen klank. Elke klankschaal heeft een grondtoon en verschillende boventonen.
Deze tonen kunnen ontlokt worden door hem op verschillende manieren aan te slaan. Alles in de natuur bestaat uit trillingen, klank is hoorbaar geworden trilling. 

Als de schaal wordt aangeslagen en je naar de rand kijkt, zie je het trillen. Klank is een beweging die bestaat uit onderling geordende verhoudingen, die zich vertalen in een geometrische vorm.  

 

Veel mensen die luisteren naar klankschalen ervaren een gevoel van rust en vrede en ontspanning. Het werkt harmoniserend en ordenend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het geluid van een klankschaal heeft een helende werking op de elektromagnetische structuur van het lichaam. Metingen van de elektromagnetische golven die de hersenen produceren geven aan dat de mens verschillende staten van bewustzijn kent:  

 

Bčtagolven; normaal, wakker bewustzijn  

Alfagolven; tijdens rust, meditatie en grote ontspanning

Thetagolven; bijna-slaap toestand  

Deltagolven; diepe slaap  

Trilling van klankschalen roept alpha, soms zelfs theta of deltagolven op.  

 

Hoe kies je een klankschaal? Door te luisteren , niet alleen met je oren, maar ook met je lichaam en je gevoel. Als je de klankschaal op buikhoogte en harthoogte houdt, voel je vaak al snel of het een prettig gevoel is of niet. Iedereen is anders en je voelt je aangetrokken tot de schaal die op dat moment goed is voor jouw systeem.  


Je kunt klankschalen gebruiken door ze te laten klinken terwijl ze op het lichaam staan. Dan worden de tonen die het lichaam het hardste nodig heeft als het ware geabsorbeerd, na een tijdje komt het volledige geluid van de schaal weer vrij. Ook kun je de schaal op enige afstand van het lichaam aanslaan. Wat altijd heel belangrijk is, is om niet te lang door te gaan. De trilling brengt meer los dan je in eerste instantie zou verwachten! Aanvoelen wanneer het genoeg is, door je intuďtief open te stellen voor de ander, daar gaat het om. Klankbeleving leer je door het te doen, te ervaren en te ondergaan. 

 

Vaak zien mensen kleuren, vormen en beelden als ze naar klankschalen luisteren. Klank heeft een helende en transformerende werking tot op het celniveau. Emotioneel brengt het gevoelens van vreugde, liefde, ontroering en soms verdriet en boosheid naar boven (oude pijn). Een “klankmassage” nodigt uit tot groei en verandering: oude dingen loslaten en openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.  

Tingsha’s zijn kleine bekkentjes die gebruikt kunnen worden op een manier die vergelijkbaar is met die van klankschalen. Ze werken vooral in op het hoofdgebied.